سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ایرواشر

هواساز ایرواشر دستگاه حرارتی و برودتی است که علاوه بر تامین سرمایش با استفاده از سیستم ایرواشر – سیستم تبخیری، گرمایش با به کار بردن کویل و با فیلتر کردن هوا جهت تهویه ساختمان ها، سوله ها و ... کاربر گسترده ای دارد. هواساز های ایرواشر با توجه به میزان هوای خروجی به صورت دو منطقه ای و یا تک منطقه ای طراحی و ساخت می شوند.

هواساز ایرواشر چیست؟

هواساز ایرواشر به منظور تهویه هوا با استفاده از قطرات ریز آب و تبادل جرمی حرارتی بین آب و هوا طراحی و ساخت می گردد. این دستگاه از قسمت های مختلف مانند فن هوادهی، قسمت ایرواشر مجهز به نازل های اسپری آب، کویل گرمایی، هم چنین فیلترهای موجود به منظور پاکسازی هوا و دمپر تشکیل شده است. یکی از مزیت های دستگاه هواساز ایرواشر به دلیل عدم نیاز به  تجهیزات سرمایشی مانند چیلر و وصل شدن به موتور خانه قیمت مناسبی داشته و نسبت به دیگر هواسازها مقرون به صرفه تر می باشد. در شکل زیر قسمت های مختلف هواساز ایرواشر به صورت شماتیک ترسیم شده است.

نقشه هواساز ایرواشر

نحوه عملکرد هواساز ایرواشر

دستگاه هواساز ایرواشر دارای تمامی ویژگی های یک هواساز معمولی می باشد، با این تفاوت که برای سرمایش هوا از ایرواشر استفاده می کند و نیاز به کوئل سرما ساز ندارد ولی می توان از کوئل پیش سرد جهت خنک کردن هر چه بیشتر محیط استفاده نمود که این قسمت از دستگاه با توجه به نیاز مشتری داخل دستگاه تعبیه می شود . نحوه عملکرد هواساز ایرواشر بدین صورت می باشد که با ورود هوا از طریق دمپرها به دستگاه هواساز ایرواشر فرایند خنک کنندگی و فیلتراسیون آغاز می شود. علاوه بر آن دمپر های هوای تازه و هوای برگشت وظیفه تنظیم هوای مخلوط ( تازه و برگشت شده از سالن)  را به عهده دارند. با توجه به وجود گرد وغبار و آلایندگی در هوای اطراف، از فیلترهای چندگانه به منظور پاکسازی هوای ورودی به دستگاه استفاده شده که پس از گذشت از این فیلتر ها، تا کوچکترین ذرات نیز پاکسازی شده و هوایی مرطوب از دستگاه خارج می شود. فیلترهای فلزی استاندارد و قابل شستشو در ورودی ایرواشرها نصب می شوند تا از ورود حشرات، گرد و خاک و خاشاک ممانعت به عمل آید و در فصول سرد برای تامین گرمای مورد نیاز وارد اتاقک کویل می شود. کویل گرمایشی با متصل شدن به منبع گرم درموتورخانه باعث گرم شدن هوای عبوری می شود و در تابستان برای ایجاد سرمایش در صورت وجود کوئل پیش سرمایی با وصل شدن به چیلر در مرحله اول باعث خنک شدن محیط و در مرحله دوم با استفاده از سیستم ایرواشر و اسپری شدن آب بر روی هوای گرم عبوری، طبق فرایند گرماگیر دمای هوا به آب منتقل شده و خنک می شود. قسمت خروجی اتاقک ایرواشر  مجهز به شبکه های قطره گیر می باشد که باعث حذف قطرات درشت آب می شود و در ادمه  هوای گرم و یا خنک شده حاصل از مراحل قبل از طریق فن سانتریفیوژ بکوارد از دستگاه خارج می شود. نکته حائز اهمیت این است که ایرواشرها فقط دمای خشک هوا را تقلیل می دهند و دمای مرطوب ثابت می ماند. دستگاه ایرواشر باید به صورت منظم بازرسی شود تا اجزای مرطوب آن عاری از گرد و خاک، روغن و خوردگی و زنگ زدگی باشد.

 

 ویژگی های ساخت دستگاه های هواساز ایرواشر ساخت اصفهان هواساز

هواساز ایرواشر تولید شده در مجموعه اصفهان هواساز ، دارای ویژگی های خاصی می باشد که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره شده است :

فن (هواکش)

1- فن از نوع سانتریفیوژ بکوارد، فوروارد و یا نسل جدید فن های طرح کامفری ایتالیا، دارای بالانس استاتیک و دینامیک طبق استاندارد بین المللی Iso-1940

2-  پولی ها از جنس آلومینیوم دارای بالانس استاتیک و دینامیک  تسمه به مدل B Type ( V-Belt) کره ای

3- شافت ها از نوع صیقلی سنگ خورده و از جنس  CK 45(استیل کربن) توپر محافظت شده به وسیله وارنیش ضد خوردگی ( دو پولیشه یزد ) ، اتصال درین حلزونی

4- یاتاقان ها از نوع خود تنظیم با مارک های ASAHI و یا KOYO ژاپن دارای لوله مویی مجهز به گریس کاری مداوم ( قابلیت گریس زنی یاتاقان ها از خارج ) طراحی شده برای حداقل 2000 ساعت کارکرد بدون نیاز به سرویس کاری و با افزایش عمر سیستم انتقال قدرت خروجی فن ها در داخل دستگاه توسط اتصال قابل انعطاف به فلانچ های خروجی متصل می شود.

5- نصب لاستیک های لرزه گیر در قسمت زیر مجموعه فن و موتور جهت ایجاد سیستم تعلیق

6- اتاقک فن به صورت دو جداره و عایق کاری شده با عایق حرارتی و صوتی

الکتروموتور

 مارک زیمنس آلمان و دیگر برندهای معتبر خارجی و ایرانی با کلاس حفاظتی IP 54

سیستم ایرواشر

به صورت کامل مونتاژ از ورق گالوانیزه HOT DIP با اتصالات پیچ و مهرهای

نازل های پاشش آب : از نوع سانتیریفیوژ یا از جنس پلی کربنات ضد رسوب با بست های استیل به صورت گیره ای  ، لوله کشی کامل با لوله گالوانیزه یا پلی اتیلن و رایزرهای توزیع آب ایرواشر به نازل از جنس پلی اتیلن فشار قوی با زاویه پاشش 40  درجه  پودر کننده ( اتمایزر) در جهت افزایش اختلاط هوا و آب –نازل ها بدون نیاز به جوشکاری و یا رزوه کاری بر روی لوله نصب می شوند که باعث کاهش خوردگی می شود  و هم چنین سهولت در سرویس و تمیز کردن ..... می شود.

پمپ ایرواشر: از نوع کف کش– بدون نیاز به روغن کاری –با مارک توان تک –کلیه پیچ ها و شفت از فولاد مخصوص زنگ نزن ساخته شده است– پروانه از آلیاژ آلومینیوم – محفظه پمپ از چدن استفاده از رنگ اپوکسی (رنگ مخصوص بدنه کشتی ) برای قطعات چدنی و جلوگیری از زنگ زدگی-   با نصب این نوع پمپ عملیات لوله کشی پمپ به ایرواشر حذف شده و فضای نصب را نیز کاهش می دهد.

المینیتور: از ورق گالوانیزه یا PVC   مرغوب به صورت Multy Bend تیپ W در خروج هوا از محفظه ایرواشر بدون هیچ گونه جوشکاری

لور : مجهز به لورهای جلوگیری از عبور اب با اتاقک فیلتر از ورق گالوانیزه جهت جلوگیری از پرتاب قطرات آب 

کویل آب گرم

از لوله های مسی و فین آلومینیومی از نوع فین پلیت در ردیف های مختلف بسته به نیاز محیط جهت گرمایش

فیلتراسیون

بستر اول : فیلتر آلومینیومی با راندمان 25 درصد و قابل شستشو

بستر دوم در صورت نیاز : فیلتر تخت – فیلتر کیسه ا ی و ....

دمپر هوای تازه و برگشت

از نوع OBD با تیغه آلومینیومی و با مقطع Airfoil جهت آب بندی بهتر و افت فشار کمتر ساخته می شوند- چرخ دنده ها، دمپرها و بوش ها جهت باز و بسته شدن روان از جنس پلی آمید ساخته می شوند .با قابلیت نصب موتور دمپر روی آن

بدنه

تماما از ورق گالوانیزه  گرم (HOT DIP) دو جداره و عایق شده از نوع پلی اتیلن یا  XPE،  نحوه ساخت به صورت کاملا پیچ و مهره ای جهت جلوگیری از خوردگی، افزایش عمر دستگاه، قابلیت مونتاژ و دیمونتاژ آسان ، ورق ها پس از رنگ کاری با لاستیک های مخصوص به پروفیل استراکچر بسته شده و کاملا هوابندی می شود.

کلاف بندی: از پروفیل آلومینیوم اکسترود و ایج شده و کرنرهای اولترامید

شاسی: از نادوانی فابریک که پس از جوشکاری و فرزکاری رنگ می گردد.

امکان دسترسی

اتاق  فن و اتاق تبخیر دارای درب بازدید لولایی با لولا و دستگیره پلی پروپیلن با هوابندی مناسب و دسترسی آسان طبق طرح آرسیو ایتالیا – استفاده از لاستیک های آب بندی در تمامی قسمت ها

رنگ آمیزی

از نوع پودری کوره ای الکترواستاتیک با مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی و تابش خورشید

سیستم کنترل و تابلو برق:

  • سیستم کنترل دستگاه های هواساز دارای تنوع زیادی می باشند. ساده ترین راه استفاده از شیرهای سه راهی برقی مجهز به کنترلر در ورودی کویل گرمایی و سرمایی می باشد که توسط ترموستات های پیش بینی شده در هواساز و سالن با فرمان به شیرها به صورت تدریجی دما کنترل می گردد.
  • روش بهینه تر استفاده از PLC و HMI می باشد که پس از  برنامه نویسی دمای دلخواه تنظیم می گردد.
  • استفاده از سنسورهای DPS که وظیفه­ی این سنسور اندازه گیری اختلاف فشار در هوای ورودی و خروجی قبل و بعد از فیلتر می باشد.
  • نصب اینورتر در تابلو برق کمک به تغییر دبی هواساز می باشد.
  • مارک LS و اینورتر مارک زیمنس

 

مشخصات قسمت کنترلی:

  • کنترل زاویه باز و بست دمپرها با توجه به دمای سالن
  • کنترل شیر کویل آب سرد و گرم با توجه به دمای سالن
  • کنترل سرعت فن
  • کنترل پمپ آب با توجه به رطوبت سالن
  • رابط کاربری تمام لمسی
  • نمودار هفتگی دما و رطوبت سالن
  • کنترل نقطه شبنم
  • سنسور دما و رطوبت

 ساخت و ارسال هواساز ایرواشر دو جداره - 3 section - به ظرفیت 40000cfm - ساخت اصفهان هواساز

ساخت و ارسال هواساز ایرواشر دو جداره - 3 section - به ظرفیت 40000cfm - ساخت اصفهان هواساز

 مراحل کنترل کیفی نهایی دستگاه هواساز ایرواشر ساخت اصفهان هواساز

عملکرد ( Performance Test ) به عمل می آید که چگونگی آن ها به شرح زیر می باشد :

  • دبی سنجی و آمپرسنجی دستگاه
  • فن نصب شده بر روی دستگاه دبی سنجی، فشار سنجی، لرزش سنجی و آمپر سنجی می شوند.
  • امکان دسیبل سنجی در هر دو مورد فوق دوجود دارد و در مواقع ضروری انجام می شود.
  • ارائه گواهی بالانس و دبی هوا از آزمایشگاه امین و مورد تائید بهداشت

و تجهیزات زیر را می توان بر روی دستگاه هواساز ایرواشر مونتاژ نمود :

  • اختلاف فشار سنج (DPS) دو طرف انواع فیلترهای موجود در دستگاه
  • کنترل کننده اتوماتیک سطح آب (ALC)
  • وسیله جلوگیری از یخ زدگی کویل ها ( Anti Freeging Device )

 

هواساز ایرواشر دو جداره با سیستم کنترل تمام اتوماتیک ساخت اصفهان هواساز

هواساز ایرواشر دو جداره با سیستم کنترل تمام اتوماتیک ساخت اصفهان هواساز

 

مقایسه دستگاه هواساز صنعتی و ایرواشر

تفاوت هواساز با ایرواشر

  • سرمایش در دستگاه هواساز صنعتی توسط کویل های برودتی با اتصال به موتورخانه و آب چیلر انجام می شود ولی در ایرواشر بحث سرمایش توسط ایرواشر و سیستمی همانند کولر آبی به روش تبخیری تامین می گردد.
  • هواساز نیاز همزمان به دیگ ابگرم و چیلر به منظور ایجاد حرارت برودت لازم را دارد و اما در ایرواشر فقط نیاز به دیگ ابگرم به منظور تامین گرمایش می باشد.
  • ایرواشر به دلیل استفاده از آب پودر شده به رطوبت زنی هوا می پردازد و هوای مرطوب وارد محیط می گردد. هواساز صنعتی صرفا هوای گرفته شده را پس از گرم و سرد شدن به فضا منتقل می نماید.

شباهت هواساز صنعتی با هواساز ایرواشر

  • ایجاد گرمایش توسط کویل های گرمایی صورت می گیرد

  • هر دو دستگاه برای ایجاد شرایط محیطی مطلوب مصرف می گردند.

  • قسمت فیلتراسیون و اتاق میکس هوای ورودی و تازه

  • هر دو دارای دمپر می باشند

  • فن به کار رفته در هر دو دستگاه از نوع سانتریفیوژ بکوارد، فوروارد و کامفری می باشد.
  • بدنه و شاسی دستگاه

مزیت هواساز ایرواشر نسبت به هواساز صنعتی

  • مزیت دستگاه هواساز ایرواشر به هواساز صنعتی عدم وجود کویل سرمایی و درنتیجه بی نیاز شدن از چیلر می باشد که باعث حذف هزین? اضافه می گردد.

  • به دلیل تامین درصدی از رطوبت مورد نیاز باعث ایجاد شرایط محیطی ایده آل تر می شود.

 

نحوه نصب دستگاه هواساز ایرواشر

ابتدا باید جایگاه مناسب دستگاه مشخص شده و کانال کشی های لازم انجام گیرد، سپس اتصالات دستگاه به موتورخانه انجام و دستگاه راه اندازی می گردد.

 

Airconditioner Isfahanhavasaz